Wereldreis en backpacken in het Midden-Oosten

Jeruzalem

Het Midden-Oosten heeft veel meer te bieden dan zand en oorlog en op een aantal uitzonderingen na zijn de Arabische landen in de driehoek tussen Afrika, Azië en Europa zeker de moeite van het bezoeken waard! Slechts een paar uur vliegen en je bevindt je in een compleet andere wereld, vol cultuur, natuur en avontuur.

Landen als Iran, Egypte, Oman en Jordanië bieden een weelde aan levende geschiedenis. De golfstaten als Bahrein en de V.A.E. (Verenigde Arabische Emiraten) verstoppen de woestijn, kamelen en bedoeïenen wat meer achter glimmende gebouwen, shopping malls, lekkere stranden en luxe hotels in de meest fantastische verschijningsvormen maar zijn ook zeker een aparte gewaarwording. Laat je gastvrij onthalen op thee bij een Iraanse familie, of geniet van de heerlijke mezze (verschillende hapjes) voordat je het nachtleven van Beiroet (Libanon) in duikt. In deze regio kun je zelfs skiën in de bergen en zonnen op het strand in één dag!

JoHighlights:

  • Isfahan (Iran), Wadi Rum (Jordanië), Jeruzalem (Israël), de Dode zee, de Rode Zee, Oman, het nachtleven van Beiroet (Libanon).

Meer informatie over Midden-Oosten

Van visa tot vaccinaties en van veiligheid tot vervoer: kijk op de website van JoHo

Landen in Midden-Oosten verkennen

Tips & info over emigreren of verhuizen naar het Midden-Oosten, bijvoorbeeld emigreren naar OmanSaoedi-Arabië of Turkije