Cultuur & Culturele uitwisseling

Uitwisseling

Culture Shock

Dit is slechts een manier om te zeggen dat de dingen niet precies gaan zoals je thuis gewend bent! Als alles wat je doet, zegt, eet, ruikt en hoort opeens verandert kan dat behoorlijk heftig zijn, te meer als je een beetje heimwee hebt, ziek bent of gewoon moe bent van het reizen. In plaats van meteen terug naar huis te gaan, kun je jezelf het beste wat tijd gunnen, meestal gaat dit gevoel namelijk vanzelf weer over. Om je een beetje te helpen de cultuurschok te boven te komen, kun je een aantal punten in acht nemen.

Lees meer over culture shocks en de reverse culture shock! in de JoHo keuzehulp Reiservaring opdoen op Verre & Wereldreizen

Culturele Uitwisseling

Naast het ervaren van lokale cultuur door jou als (beginnende) wereldreiziger zijn er nog andere vormen van culturele uitwisseling waar je wordt geconfronteerd. Met name de omgang met medereizigers en het thuisfront vormen een bron van uitwisseling.

Medereizigers

Je zult tijdens je wereldreis mensen ontmoeten uit vele verschillende landen. Voor veel reizigers is het contact leggen met andere reizigers makkelijker dan met lokale bevolking. Door deze interacties gaat je culturele uitwisseling veel verder dan de cultuur van het land dat je bezoekt.

Door goed te communiceren met andere reizigers kunnen veel problemen worden voorkomen en mooie ervaringen worden opgedaan.

  • Vaak zijn zij, doordat ze al langere tijd in een bepaald gebied zijn of doordat ze andere reizigers hebben gesproken, uitstekend op de hoogte van wat je wel en niet kunt doen in een bepaald gebied.
  • Ervaren reizigers kunnen tips geven over veilige hostels, buurten waar je beter niet kunt komen en wijze waarop eventuele lokale bendes uit de weg kunt gaan en ervoor zorgen dat jij veiliger over straat kunt.
  • Daarnaast hebben zij vaak ook handige tips over het doen van aangifte, het omgaan met de lokale bevolking en het vervoeren en bewaren van je bagage en geld.

Thuisfront

Zodra je Nederland achterlaat ervaar jij een andere wereld dan dat je thuisfront ervaart.

  • Je kan een heel reisdagboek bijhouden of via korte blogs het thuisfront betrokken houden bij je avonturen.
  • Door het delen van je (culturele) ervaringen kan je andere informeren of zelfs inspireren

Lees meer over communiceren en respectvol reizen

 

Blogs van reizende worldsupporters